HTML

1500 Like a Milla ellen

Alulról jövő civil kezdeményezésként felelősséget érzünk és elkötelezettek vagyunk a sajtó önszabályozása tekintetében. Kezdeményezésünkkel szeretnénk elérni, hogy olyan kártékony elemek, melyek gátolják a sajtó szabadságát Magyarországon, a cenzúra eszközével, valamint nyíltan antidemokratikus eszközökkel élnek akár saját belső választásaik elcsalása tekintetében is, ne mérgezhessék a magyar közéletet.

Friss topikok

Archívum

Csak a mi románk a jó roma?

2012.03.26. 15:04 -Astaroth-

A Milla és a Pesty-dokumentumfilm kapcsolatáról sokan és sokat írtak már. Nem is azzal szeretnék ebben a posztban elsősorban foglalkozni, hogy milyen tudathasadásos állapot, mikor a sajtó szabadságáért létrejött szervezet a cenzúra alkalmazása mellett ágál - mi több, aláírásokat gyűjt, hanem valami egészen mással, ami egyeseknek talán fel sem tűnt.

Azt már tudjuk, hogy hogyan viszonyul a Milla a sajtószabadsághoz, vagy éppen a demokráciához, hiszen e kérdéskörben is elkötelezettségükről tettek tanúbizonyosságot alternatív választásukon. No de mi a helyzet az antirasszizmussal, hiszen sok más hangzatos jelszó mellett ezt is zászlójukra tűzték. A fenti videóban látható a petíció átadása az MTVA-nál, melyben az említett dokumentumfilm újbóli műsorra kerülése ellen tiltakoznak. Ha végig figyelünk, érdekes dolgoknak lehetünk fül- és szemtanúi.

Méltatlannak találják ugyanis, hogy az MTVA roma származású alkalmazottját küldi ki a petíció átvételére Setét Jenő roma származású polgárjogi aktivistától. Most abba bele se menjünk, hogy a polkorrektség jegyében mi köze a fogadó fél etnikumának az egészhez, avagy miért ne küldhetnék ki őt, vagy valaki mást. Vagyis de, menjünk bele, hiszen így érthetjük meg, hogy miért is tiltakoztak. Elvettek tőlük egy látványos showelemet. Lelki szemeim előtt látom, hogy képzeletükben megjelent a büszke roma polgárjogi harcos, ki dacolva az őt ért hátrányos megkülönböztetésekkel átnyújtja a petíciót az elnyomó fehér hatalom képviselőjének, szemében dühhel vegyes félelemmel, jelezvén, hogy az igazság azon az oldalon van, hiszen egy romákat érintő kérdésben ki lehetne illetékesebb egy románál.

Az igazsághoz természetesen az is hozzátartozik, hogy az említett filmben romák nyilatkoztak a roma társadalomról, annak hibáiról és lehetőségeiről. Ez természetesen nem ütötte meg a Millánál ezt az elképzelt elvárást, hovatovább annyira nem, hogy mindent meg is tettek betiltatásáért. A rasszizmus csak jelszó a kezükben és ne lenne mögötte semmilyen tartalom a leghangosabban aggódok körében? Egy eszköz lenne csupán a politikai játszmákban, s csak az én romám lenne a jó roma?

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia roma cigány rasszizmus milla sajtószabadság dokumentumfilm pesty

A bejegyzés trackback címe:

https://1500lm.blog.hu/api/trackback/id/tr684341313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.